Projectstress…

6 tips om alles onder controle te houden

School is weer begonnen en de eerste projecten gaan van start. Hoe heerlijk zou het zijn als je alles onder controle hebt. Geen nachtwerk meer en ruim voor de deadline klaar.

WerkBij heeft een paar handige tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen stress te voorkomen.

 

3-2-1.. Go!
Leer jezelf aan om meteen met een opdracht aan de slag te gaan. De dag dat je een opdracht krijgt lijkt de deadline nog heel ver weg en de opdracht nog heel duidelijk.
Omdat de uitleg nog vers in je hoofd zit is het verstandig om er meteen mee aan de slag te gaan. Is iets toch nog niet duidelijk? Dan kun je meteen aan de bel trekken.
Als je twee dagen voor de inleverdatum begint en ontdekt dat je iets niet snapt, is het misschien te laat om hulp in te schakelen.

Eigen deadline
Spreek met jezelf een deadline af. Eentje die eerder is dan de officiële deadline natuurlijk. Werk naar deze deadline toe. Mocht je niet uitkomen met je planning heb je nog wat extra tijd achter de hand. Blijkt je planning perfect? Heerlijk, heb je een paar dagen rust.

 

Game on!
Nee, niet je PlayStationcontroller pakken. Maar of je nu in een groepje werkt of lekker solo; maak het leuk!
Daag jezelf of je groepsgenoten uit. Wie heeft z’n deel als eerste af? Kun je een andere invalshoek vinden en het project meer naar je eigen hand zetten?
Geef je jezelf een halfuurtje Fifa-tijd na 250 woorden?

Pizzapunten
Deel grote opdrachten op in kleinere taken. Een grote opdracht kan lastig zijn om aan te beginnen. Als je het opdeelt maak je het een stuk beter te behappen. Een pizza snijd je ook in stukken. Die hele pizza ga je opeten, maar misschien niet in één keer..

10 minuten
Lijkt een opdracht evengoed nog te groot? Ga voor de 10-minuten-regel. Spreek met jezelf af 10 minuten met de opdracht aan de slag te gaan. Het zal je verbazen hoe veel je in 10 minuten kunt doen. En als je er eenmaal lekker in zit ga je zomaar per ongeluk langer door.
Blijft het moeizaam? Met blokjes van 10 minuten kom je er ook!

“Niet storen”
Afleiding is killing. Wie flink wat werk wil verzetten doet er verstandig aan om z’n telefoon even op “niet storen” te zetten. Ook het YouTube, Facebook en Instagram-tabblad kun je beter even wegklikken.
Als je dit project afhebt kun je daarna weer ongestoord vlogs en story’s checken.