Afgestudeerde mbo’ers hebben vooral baankansen in technische sectoren

Afgestudeerde mbo’ers hebben vooral baankansen in technische sectoren

De arbeidsmarktperspectieven voor mbo’ers die dit jaar aan een opleiding beginnen, zijn gunstig. Vooral de mbo’ers die een opleiding kiezen in de technische hoek, lijken de komende jaren veel kans te maken om in de sector van hun studiekeuze stage te lopen en uiteindelijk aan de slag te gaan. 

 

Dit stond dinsdag op NU.NL.  Nu is dat goed om te horen, maar dat is voor scholieren pas de helft van het succes na het MBO. Je moet op zoek naar die ene mooie stage en baan.

Hoe selecteer je het bedrijf dat echt bij jou past? Kies je voor de allereerste vacature in de krant of op Facebook? Of bepaal jij zelf waar je gaat werken? Bij een bedrijf die bij jou past en niet alleen bij jouw opleidingsrichting?

WerkBij

Werkbij is het online platform voor talenten die de volgende stap in hun carrière maken. Via werkbijwestfriesland.nl presenteren Westfriese bedrijven, dus bedrijven uit jouw buurt, zich aan alle talenten in de regio. Hier leer je meer bedrijven kennen.

Nu een profiel aanmaken betekent dat jouw nieuwe werkgever zich ook bij jou kan melden. Wees duidelijk in wat je zoekt en wat je ambities zijn en een match kan niet lang uitblijven. Niet alleen voor een baan, maar ook voor een stage of afstudeeropdracht. Of misschien wel een bijbaan die aansluit bij jouw studie?

Kies je voor een vervolgstudie en ga je op kamers, dan blijf je via WerkbijWestfriesland.nl toch op de hoogte van de bedrijvigheid in Westfriesland.

WerkBij is daarmee de perfecte stap voor je volgende carrièrestap. Schrijf je nu in via www.werkbijwestfriesland.nl